Hortensiablauw, Aluin

€ 9,45
Op voorraad
Nog 6 beschikbaar
SKU
001-8717677270590

Om uw hortensia's (Hydrangea) een blauwe kleur te geven en te laten houden hebben ze wel wat hulp nodig. Hortensiablauw, aluin is precies dat zetje.

Hortensia's zijn er in het wit tot roze en paars. Toch zijn er ook veel mooie blauwe hortensia's. Dat is geen speciale soort, maar gewoon een grapje van moeder Natuur. U kunt haar daar zelf bij helpen, door uw hortensia Hortensiablauw aluin te geven. Wist u namelijk dat bijna alle blauwe hortensias hun mooie kleur  te danken hebben aan de voedingstoffen die ze hebben opgenomen? Wanneer u een blauwe hortensia aanschaft zal deze dus hoogst waarschijnlijk verkleuren, tenzij u ze zo nu en dan wat Hortensiablauw geeft.

De mate van verkleuring zal per hortensia kunnen verschillen, lichtroze en crèmekleurige Hortensia’s zullen verkleuren naar lichtblauw of zilverachtig blauw. Donkerroze en rode planten zullen een donkerblauwe of zelfs dieppaarse kleur krijgen.

Tenslotte nog een tip voor wie zijn hortensia’s liefst zo blauw mogelijk heeft: laat uitgebloeide bloemschermen zolang mogelijk staan, want ze bevatten nog heel wat aluminiumionen die de plant opnieuw kan opnemen. Verwijder de schermen pas in het voorjaar, wanneer ze beginnen met uitlopen.

Toepassing:

  • In het vroege voorjaar of herfst 20 tot 100 gram per plant, al naar gelang de grootte van de planten en gewenste blauwverkleuring.
  • Goed rond de plant strooien en inharken.
  • Voor een extra goede opname kunt u het Hortensiablauw oplossen in lauw water en dicht bij de plant gieten (niet over het blad heen!)


Eigenschappen:

  • Inhoud: 500 gram
  • AL2O3: minimaal 17%
  • Oplosbaarheid: 99.99%
Meer informatie
SKU 001-8717677270590
Staat van product Nieuw en in onbeschadigde verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensiablauw, Aluin
Uw waardering